Stichting Nederland-Batam: Armoede gaat over meer dan alleen inkomen

Wij zijn stichting Nederland-Batam. Wij zijn een klein Goed Doel en wij helpen al meer dan 30 jaar mensen in Indonesië te ontsnappen aan armoede.

ARMOEDE GAAT OVER MEER DAN ALLEEN INKOMEN.

Armoede zorgt voor een slechte gezondheid, slechte leefomstandigheden en kwetsbaarheid voor misbruik en uitbuiting. Het is een vicieuze cirkel, waarbij de gevolgen van armoede, diezelfde armoede alleen maar versterken. Samen met onze lokale partners helpen wij mensen die vicieuze cirkel te doorbreken. Gebrek aan schoon water en sanitatie houdt mensen arm. Daarom bouwen wij watervoorzieningen en toiletten in afgelegen gemeenschappen in Indonesië.

WIJ VINDEN HET VANZELFSPREKEND OM WATER TE DRINKEN UIT DE KRAAN EN DAT IEDEREEN THUIS EEN TOILET HEEFT. IN INDONESIË KUNNEN MENSEN DAT NIET GELOVEN.

Op het Indonesische platteland hebben veel mensen helemaal geen toilet, of is het niets meer dan een met zeildoek afgezette vieze en stinkende latrine. Water haal je uit de rivier of ondiepe bron. Maar dat water is vervuild. Mensen gebruiken het ook om te baden en de was te doen. Mensen en dieren hun behoefte doen langs de rivier en besmetten daarmee hun water met poepbacteriën.

GEBREK AAN SCHOON WATER EN SANITATIE HOUDT MENSEN ARM.

Gebrek aan schoon water en sanitatie maakt mensen ziek. Als je ziek bent, kun je niet werken en niet naar school. En zonder werk en opleiding kun je nooit ontsnappen aan armoede. Gebrek aan schoon water en sanitatie houdt mensen arm. Help mensen aan armoede te ontsnappen.

GEEF OM MENSEN. GEEF VOOR WATER EN SANITATIE. GEEF VOOR GIVING TUESDAY.

De komende weken tot #GivingTuesdayNL willen wij via onze website en sociale media kanalen aandacht vragen en fondsen werven voor onze waterprojecten die wij, samen met onze lokale partners, op verschillende plaatsen in Indonesië realiseren. De campagne start officieel op dinsdag 29 oktober, dus 5 weken voor Giving Tuesday.

De #GivingTuesdayNL actie staat online via: https://www.geef.nl/nl/actie/water-sanitatie-voor-giving-tuesday/donateurs en op deze pagina kan er ook gedoneerd worden of direct via deze link DONEREN kan ook.