FAQ – Veel gestelde vragen

Via onderstaande antwoorden op veel gestelde vragen beantwoorden we voor iedereen de meeste prangende vragen die je kunt hebben m.b.t. #GivingTuesdayNL.

#GivingTuesday is de wereldwijde actiedag om goed te doen. Het wordt gevierd op alle continenten van de wereld en vanuit #GivingTuesday teams in meer dan 70+ landen. Tijd voor goede doelen en maatschappelijke organisaties om zo veel mogelijk mensen bij hun werk te betrekken. #GivingTuesday markeert het begin van het traditionele geefseizoen in december.

Met de payoff Wat doe jij? roept de #GivingTuesday beweging iedereen op om mee en goed te doen voor een ander.

#GivingTuesday wordt jaarlijks gehouden op de eerste dinsdag na Thanksgiving, Black Friday en Cyber Monday. Dit jaar op dinsdag 30 november 2021.

Iedereen! #GivingTuesday is gebouwd door een brede coalitie van partners, waaronder individuen, families, non-profitorganisaties, scholen, religieuze organisaties, Bekende Nederlanders, kleine bedrijven en bedrijven.

Interesse om deel te nemen? Het is makkelijk! Zie #GivingTuesday als een kans gezamenlijk goed doel te vieren en mensen te stimuleren (bijvoorbeeld via donaties, vrijwilligerswerk, belangenbehartiging, vriendelijke daden) dit in of samen met hun gemeenschap te doen. Bekijk de ideeën en voorbeelden voor inspiratie.

Nee! #GivingTuesday is een gratis en open beweging om het geven aan te moedigen. Al onze bronnen zijn gratis beschikbaar via onze website. Maakt uw organisatie gebruik van online dienstverleners bij het toepassen van #GivingTuesday dan maakt u deze kosten direct bij deze dienstverleners, niet bij de #GivingTuesday beweging.

Nee.

#GivingTuesday is een beweging. Wij zijn geen organisatie en accepteren of verspreiden geen giften. Alle donaties moeten gedaan worden via de website van het goede doel zelf of ieder ander donatie- of crowdfunding platform, payment service providers etc.

Officiële partners zijn verantwoordelijk voor hun eigen fondsenwervende initiatieven. #GivingTuesday maakt het wel mogelijk goede doelen te vinden met een zoekopdracht en daaraan te doneren waarbij dit in eerste instantie verloopt via Geef.nl en dus buiten de website van #GivingTuesday om. Ieder goed doel kan zelf bepalen waar de DONEER knop op de pagina met deelnemende goede doelen naar toe gelinkt moet worden. Indien je als goed doel de link wil aanpassen mail dit door naar info@givingtuesday.nl met de opmerking waar de DONEER en WEBSITE button naar toegelinkt moeten worden.

Ja! U bent van harte welkom om ons logo te gebruiken om uw #GivingTuesday campagne te promoten. U kunt hier de logo’s downloaden: www.givingtuesday.nl/logo

  • Praat over geven met de hashtag #GivingTuesday
  • Volg ons op Twitter @GivingTuesdayNL en gebruik de #GivingTuesday hashtag
  • Volg ons op lnstagram
  • Deel onze social media kanalen binnen jouw organisatie en persoonlijke social media profielen/pagina’s.
  • kondig uw deelname in #GivingTuesday aan binnen uw netwerk en (digitale) nieuwsbrieven
  • Sponsor de #GivingTuesday beweging. Neem contact met ons op.

#GivingTuesday kan voortbouwen op de kracht van een wereldwijde beweging om de bekendheid te vergroten en ondersteuning te bieden voor de filantropische activiteiten van jouw organisatie, vooral tijdens de december feestdagen (Sinterklaas, Kerst en Oud- en Nieuwjaar). Het #GivingTuesday-team biedt een verscheidenheid aan plug-and-play-materialen die zijn gemaakt door experts uit de sector en die jou kunnen helpen sociale media en innovatieve marketing te gebruiken om aandacht te trekken, ondersteuning te bieden en geld voor jullie goede zaak te genereren.

Uw organisatie krijgt de kans om met honderdduizenden organisaties over de hele wereld samen te werken om de filantropische sector als geheel te verbeteren; net zoals de retailwereld heeft geprofiteerd van het coördineren van nationale winkeldagen (BlackFriday / CyberMonday), zal #GivingTuesday hetzelfde doen voor het geven.

Ja, dat kan zeker. Graag zelfs! Zonder ondersteuning vanuit derden of sponsorgelden is het niet mogelijk deze beweging in Nederland van de grond te krijgen. Neem contact met ons op als u de #GivingTuesday beweging wil ondersteunen.