FAQ – Veel gestelde vragen

Via onderstaande antwoorden op veel gestelde vragen beantwoorden we voor iedereen de meeste prangende vragen die je kunt hebben m.b.t. #GivingTuesdayNL.

GivingTuesday is een wereldwijde beweging die vrijgevigheid viert. Onder het motto geef om en aan een ander werken miljoenen mensen wereldwijd samen tijdens GivingTuesday. In Nederland gebeurt dit via de hashtag #GivingTuesdayNL en de website www.givingtuesday.nl.

#GivingTuesdayNL wordt jaarlijks gehouden op de eerste dinsdag na Thanksgiving, Black Friday en Cyber Monday. Dit jaar op dinsdag 1 december 2020.

#GivingTuesdayNL kan voortbouwen op de kracht van een wereldwijde beweging om de bekendheid te vergroten en ondersteuning te bieden voor de filantropische activiteiten van jouw organisatie, vooral tijdens de december feestdagen (Sinterklaas, Kerst en Oud- en Nieuwjaar). Het #GivingTuesday-team biedt een verscheidenheid aan plug-and-play-materialen die zijn gemaakt door experts uit de sector en die jou kunnen helpen sociale media en innovatieve marketing te gebruiken om aandacht te trekken, ondersteuning te bieden en geld voor jullie goede zaak te genereren.

Uw organisatie krijgt de kans om met honderdduizenden organisaties over de hele wereld samen te werken om de filantropische sector als geheel te verbeteren; net zoals de retailwereld heeft geprofiteerd van het coördineren van nationale winkeldagen (BlackFriday / CyberMonday), zal #GivingTuesdayNL hetzelfde doen voor het geven.

Iedereen! #GivingTuesdayNL is gebouwd door een brede coalitie van partners, waaronder individuen, families, non-profitorganisaties, scholen, religieuze organisaties, Bekende Nederlanders, kleine bedrijven en bedrijven.

Interesse om deel te nemen? Het is makkelijk! We vragen dat partners #GivingTuesdayNL gebruiken als een kans om te vieren en hen te stimuleren (bijvoorbeeld donaties, vrijwilligerswerk, belangenbehartiging, vriendelijke daden) in hun gemeenschap. Bekijk de ideeën en voorbeelden of download onze case studies voor inspiratie.

Nee! #GivingTuesdayNL is een gratis en open beweging om het geven aan te moedigen. Al onze bronnen zijn gratis beschikbaar via onze website. Maakt uw organisatie gebruik van online dienstverleners bij het toepassen van #GivingTuesdayNL dan maakt u deze kosten direct bij deze dienstverleners, niet bij de #GivingTuesdayNL beweging.

Ja, dat kan zeker. Graag zelfs! Zonder ondersteuning vanuit derden of sponsorgelden is het niet mogelijk deze beweging in Nederland van de grond te krijgen. Neem contact met ons op als u de #GivingTuesdayNl beweging wil ondersteunen.

Nee.

#GivingTuesdayNL is een beweging. Wij zijn geen organisatie en accepteren of verspreiden geen giften. Alle donaties moeten gedaan worden via de website van het goede doel zelf of ieder ander donatie- of crowdfunding platform, payment service providers etc.

Officiële partners zijn verantwoordelijk voor hun eigen fondsenwervende initiatieven. #GivingTuesdayNL maakt het wel mogelijk goede doelen te vinden met een zoekopdracht en daaraan te doneren waarbij dit in eerste instantie verloopt via Geef.nl en dus buiten de website van #GivingTuesdayNL om. Ieder goed doel kan zelf bepalen waar de DONEER knop op de pagina met deelnemende goede doelen naar toe gelinkt moet worden. Indien je als goed doel de link wil aanpassen mail dit door naar info@givingtuesday.nl met de opmerking waar de DONEER en WEBSITE button naar toegelinkt moeten worden.

Ja! U bent van harte welkom om ons logo te gebruiken om uw #GivingTuesdayNL campagne te promoten. U kunt hier de logo’s downloaden: www.givingtuesday.nl/logo

  • Praat over geven met de hashtag #GivingTuesdayNL
  • Volg ons op Twitter @GivingTuesdayNL en gebruik de #GivingTuesdayNL hashtag
  • Volg ons op lnstagram
  • Deel onze social media kanalen binnen jouw organisatie en persoonlijke social media profielen/pagina’s.
  • kondig uw deelname in #GivingTuesdayNL aan binnen uw netwerk en (digitale) nieuwsbrieven
  • Sponsor de #GivingTuesdayNL beweging. Neem contact met ons op.