Vattenfall doet mee aan #GivingTuesday

#GivingTuesday op 30 november 2021 is de wereldwijde actiedag om goed te doen in 80+ landen.

Leden van het Vattenfall Solar Team hebben vorige week het startsein gegeven voor GivingTuesday 2021: in het inpakhuis van Stichting Sintvoorieder1 in Leidschendam werd de eerste donatie van 300 Nuna-boeken gedaan en werd er ook meteen geholpen met inpakken!

Vattenfall Foundation roept haar medewerkers op kwetsbare mensen te helpen en goede doelen via een donatie of vrijwilligerswerk te ondersteunen. Ook binnen de dochterbedrijven DELTA Energie en Feenstra wordt de actie gesteund.

#GivingTuesday markeert het begin van een traditionele periode die in het teken staat van geven rondom Sinterklaas en Kerst. Veel kwetsbare groepen in Nederland gaan een lastige periode tegemoet. Alle reden dus om te geven aan mensen en maatschappelijke organisaties die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Voor een maximale opbrengst werkt Vattenfall samen met de collega’s van Feenstra en DELTA Energie.

De twee gekozen goede doelen
Vattenfall vraagt aan haar medewerkers hulp voor de volgende twee goede doelen:

Sintvoorieder1

Helaas is het vieren van Sinterklaas niet voor alle kinderen in Nederland een vanzelfsprekendheid. Stichting Sintvoorieder1 wil zoveel mogelijk kinderen die in (verborgen) armoede opgroeien een Sinterklaascadeau geven.

Voedselbanken Nederland

Steeds meer mensen hebben moeite om financieel rond te komen, juist in deze lastige tijd. De voedselbanken bereiden zich daarom voor op een flinke groei de komende maanden.

De medewerkers kunnen op verschillende manieren meehelpen:

  1. Doneer een product. Denk hierbij aan een houdbaar product voor de Voedselbank of een leuk kindercadeau voor Sintvoorieder1. Sinds 25 oktober kunnen medewerkers hun product of cadeau afgeven op verschillende kantoorlocaties binnen de Vattenfall groep.
  2. Doneer een geldbedrag, zodat de twee genoemde stichtingen zelf passende producten kunnen aanschaffen en verdelen onder de meest kwetsbare groepen.
  3. Kom helpen als vrijwilliger bij een Voedselbank bij jou in de buurt.
  4. Help mee cadeautjes inpakken in het grootste Sinterklaas (in)pakhuis van Nederland op verschillende intern gedeelde data.

“Op deze manier kunnen al onze medewerkers meedoen aan de inzamelingsactie van Vattenfall in het kader van GivingTuesday”, vertelt Ronald Smit van Vattenfall Foundation.