Wereld Actie(dag) COVID-19 op 5 mei 2020

Over de hele wereld komen mensen in actie tegen de verspreiding van het coronavirus en voor de slachtoffers daarvan. Zet jij je, op welke manier dan ook, hier ook voor in? Meld je initiatief dan aan op https://now.givingtuesday.org/. Laat aan de hele wereld zien op welke manier jij bedraagt in deze strijd. Grote initiatieven, kleine initiatieven, individuele initiatieven. Alles telt in de strijd tegen corona. Meld jouw initiatief nu aan.

Zet jouw of jullie initiatief op de wereldkaart!

Klik hier of op onderstaande wereldkaart om jullie initiatief in te zenden.

GivingTuesday-teams uit de hele wereld delen deze acties op het platform now.givingtuesay.org

Corona is een pandemie, een wereldwijde ramp. Geen enkel land wordt daarvan gespaard. Corona zal niet 123 weg gaan…..Over de hele wereld gaan gezondheidswerkers tot het uiterste om de slachtoffers te helpen. Ontelbaar zijn de initiatieven in buurten, wijken, dorpen en steden om mensen die op welke manier dan ook getroffen worden te helpen. Mensen die vereenzamen, mensen die hun werk kwijt raken en van voedselhulp afhankelijk worden. Enz. Enz. Er gaat een golf van solidariteit, vrijgevigheid, naastenliefde over de hele wereld.

Het hoogtepunt van deze internationale, wereldwijde actie is op dinsdag 5 mei. In Nederland is het dan Bevrijdingsdag en herdenken wij een andere strijd. Ook de Tweede Wereldoorlog was een wereldwijde strijd waar wij met z’n allen stil bij moeten staan.

Alle corona-initiatieven, of ze nu voor, op of na 5 mei uitgevoerd worden zijn belangrijk en tellen mee. De strijd tegen corona en de gevolgen daarvan is niet een actie van 1 dag. Het is een strijd die we nog een hele tijd moeten voeren. Samen. Met dit platform now.givingtuesday.org willen we laten zien dat we elkaar daarin steunen over de hele wereld.