15 juni 2021 – #GivingEveryTuesday themaweek armoedevermindering

Nog steeds leven wereldwijd te veel mensen in armoede en sterven elke dag mensen door gebrek aan voedsel en schoon water. Niet verwonderlijk dat het eerste werelddoel (SDG 1) armoede wil beëindigen.

Op verschillende wijzen helpen non-profits welzijn en welvaart voor marginale bevolkingsgroepen te bevorderen. Het is dan ook logisch dat het thema voor de speciale #GivingEveryTuesday op 15 juni armoedevermindering is.

Doe mee en laat zien wat jij doet om armoede te verminderen. Dat kan door eenvoudigweg te laten zien wat jullie non-profit precies doet of wat jullie projecten teweegbrengen. Maak net zo’n social media uiting als hieronder voor jullie non-profit of project:

Door gebruik te maken van deze Canva Template:

En voeg jullie achtergrondafbeelding of video toe plus logo en gebruik deze uiting om op 15 juni te laten zien hoe jullie bijdragen aan een betere wereld door middel van armoedevermindering. Deze wereldwijde onlinecampagne laat zien wat we in alle landen allemaal doen en bereiken in de strijd tegen armoede.

Laat zien hoe jullie bijgedragen door de volgende hashtags te gebruiken in jullie social media berichten voor, tijdens en na 15 juni: #GivingEveryTuesday #NoPoverty #SDG1

GivingTuesday is een wereldwijde beweging die actief is in meer dan 75 landen. Op de eerste dinsdag na Black Friday en Cyber Monday worden steeds meer mensen bereikt om goed te doen tijdens #GivingTuesday.

Om nog meer aandacht te besteden aan goede doelen en vrijgevigheid wordt nu elke dinsdag een #GIvingEveryTuesday wereldwijd georganiseerd rondom een thema.