Aandacht voor slokdarmkanker

Op GivingTuesday wil de Maag Lever Darm Stichting aandacht vragen voor slokdarmkanker. Omdat slokdarmkanker pas in een laat stadium ontdekt wordt is 5 jaar na de diagnose slechts 24% van de patiënten nog in leven. Tijd voor actie dus. Dit jaar hebben wij een prachtig onderzoek mogen financieren waarbij slokdarmkanker door middel van een ademtest vroegtijdig opgespoord kan worden. Vroegtijdige opsporing betekent een betere levensverwachting. Graag blijven wij ons hier voor inzetten.

In april komt Almar Hesmerg in actie voor slokdarmkanker. Helaas heeft hij zijn moeder aan deze vreselijke ziekte verloren, kort na haar diagnose werd al duidelijk dat zij niet meer genezen kon worden. Daarom fietst Almar van Sneek naar Berlijn om €30.000 op te halen voor het goede doel, €15.000 voor de Maag Lever Darm Stichting en €15.000 om jongeren in beweging te krijgen. Graag willen we Almar en zijn actie op Giving Tuesday in het zonnetje zetten.

Hoe gaan wij dat doen? We hebben voor Almar een speciaal actieplatform aangemaakt (www.voormlds.nl/actie/almar-hesmerg) , we maken op 3 december gebruik van onze social media kanalen en sturen een speciale nieuwsbrief uit naar onze achterban. Daarnaast krijgt iedere medewerker van onze organisatie een speciale e-mailhandtekening met een foto van Almar en het GivingTuesday logo.

Hopelijk krijgen we op deze manier op 3 december meer aandacht voor slokdarmkanker.

Voor meer informatie: www.mlds.nl