De Thuis in Oss Cup – Stichting Thuis in Oss

29 november is het #GivingTuesday. Wereldwijd roepen we in meer dan 85+ landen op goed te doen voor een ander en vieren we gezamenlijk vrijgevighed. Ook Stichting Thuis in Oss doet mee aan GivingTuesday.

Stichting Thuis in Oss is een non-profit organisatie, die zich inzet voor de opvang en integratie van vluchtelingen in Oss. Alleen als burgers en vluchtelingen met elkaar omgaan, elkaar leren kennen en samen de schouders eronder zetten kan integratie slagen. Integratie verdraagt geen uitstel en je kunt het niet alleen. Door middel van verschillende projecten helpen zij nieuwe Ossenaren.

Samen sporten is een uitstekende manier voor mensen om elkaar (beter) te leren kennen en hun netwerk te verbreden. Daarom organiseert Thuis in Oss op dinsdag 29 november in samenwerking met het SEC (Sport Expertise Centrum) én Top Oss de Thuis in Oss Cup, een voetbaltoernooi voor Ossenaren en nieuwe Ossenaren. Iedereen die voetbal leuk vindt kan gratis meedoen. Ervaring is geen must. Het draait tijdens het toernooi namelijk niet alleen maar om voetbal; minstens zo belangrijk is de gezelligheid. Een DJ zorgt dat van het toernooi een klein feestje wordt gemaakt.

Toevallig speelt Nederland dan de derde wedstrijd tijdens het WK in Qatar om 16.00 uur in de middag. De Thuis in Oss Cup start tijdens GivingTuesday om 18.30 uur.

#GivingTuesday. Samen meer goed doen. Wat doe jij voor een ander?