Een naaimachine voor Melani en Harshani

De jongeren van Sarana Praktijkonderwijs (in Sri Lanka) willen heel graag starten met hun naaicursus. Zo af en toe oefenen ze al op een geleende naaimachine. Een eigen machine in een eigen atelier zou wel heel fijn zijn! Help jij Melani en Harshani met jouw donatie voor een naaimachine voor Sarana Praktijkonderwijs in Sri Lanka tijdens #GivingTuesdayNL? Elke bijdrage is welkom; groot of klein!

Bijna elk huishouden in Sri Lanka heeft een eigen naaimachine. Kleding wordt thuis gemaakt en versteld. Het was dus geen verrassing toen Melani en Harshani vroegen of ze op school naailes konden krijgen.

Sarana Praktijkonderwijs is voor jongeren boven de 18 jaar met een beperking. De jongeren leren een beroep dat ze leuk vinden en ook bij ze past. Ouders worden nauw betrokken bij het leerproces van hun kind. Dat is heel gezellig, maar zo leren ouders ook hoe ze thuis samen met hun kind kunnen werken. Uiteindelijk is het namelijk de bedoeling dat onze leerlingen een vak hebben geleerd, waarmee ze thuis een klein (financieel) steentje bijdragen.
Op en rond GivingTuesday wil The Friendship Foundation € 500,00 inzamelen voor het naaiatelier dat Sarana Praktijkonderwijs in Sri Lanka wil opzetten. Geef jij ook voor het naaiatelier?

Voor meer informatie, zie website The Friendship Foundation: www.friendshipfoundation.nl