Geef een geit

Rondom en tijdens #GivingTuesdayNL vindt vooral de promotie van onze nieuwe campagne plaats. Wij, Dierenartsen zonder Grenzen – Nederland, zijn de actie ‘Geef een geit’ gestart om gezinnen in Malawi een betere toekomst te geven door ze een geit en begeleidende cursus te geven.

Een geit kan voor een gezin in Malawi écht het verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan het geven van melk. Maar niet alleen de melk is onmisbaar, ook de mest is nodig om akkers te bevruchten, om zo meer en beter voedsel te kunnen verbouwen. Daarnaast kan een geit tot wel twee lammetjes per jaar krijgen, waardoor de kudde snel kan groeien en er af en toe een geitje verkocht kan worden. Het geld dat de verkoop van een geit oplevert, biedt het gezin toegang tot onderwijs, gezondheidszorg en nog veel meer! Met een geit geef je dus niet alleen de geit, maar ook een beter bestaan aan een gezin in Malawi!

Een geit geven aan deze gezinnen in Malawi kan via dierenartsenzondergrenzen.nl/geefeengeit. Ook via geef.nl is de campagne te vinden (https://www.geef.nl/nl/actie/geef-een-geit-givingtuesdaynl/donateurs). Een geit kan voor 50 euro, een kleine kudde voor 200 euro of een grote kudde voor 500 euro cadeau gedaan worden.

Geef een gezin een geit!