Inzameling Cadeaus Sant’egidio

Mensen die op straat leven, arm of eenzaam zijn, hebben zelden iets om naar uit te kijken. Het gevoel van aan de kant staan voelen ze het sterkst in de kersttijd, wanneer iedereen gezellig aan tafel zit met familie en vrienden en elkaar mooie cadeaus geeft.

Op kerstavond nodigt Sant’Egidio daarom zo’n tweehonderd arme, dakloze en eenzame vrienden uit voor een onvergetelijk kerstfeest in de Mozes en Aäronkerk in Amsterdam. Al jaren blijkt het een feest voor de gasten én voor de vrijwilligers om hierbij te mogen zijn. Omdat zich elk jaar meer vrijwilligers aanmelden, organiseren we dit jaar ook feesten in een woonzorgcentrum, een gevangenis en bij migranten zonder papieren. Behalve een warme sfeer, mooie aankleding en heerlijk eten krijgt iedereen een persoonlijk uitgezocht cadeau.

We lanceren de inzameling van de cadeaus tijdens #GivingTuesdayNL. De honderd vrijwilligers die vorig jaar hebben geholpen, vragen we om hun eigen netwerk te activeren bij het inzamelen van de cadeaus. En we lanceren half november een social media campagne om aandacht te vragen voor de inzameling.

Voor meer informatie, zie website Gemeenschap van Sant’egidio: www.santegidio.nl