Materiaal voor onderzoek naar zeehonden in het wild! – Zeehondencentrum Pieterburen

29 november is het #GivingTuesday. Wereldwijd roepen we in meer dan 85+ landen op goed te doen voor een ander en vieren we gezamenlijk vrijgevighed. Ook Zeehondencentrum Pieterburen doet mee aan GivingTuesday.

Materiaal voor onderzoek naar zeehonden in het wild!

Met de #GivingTuesday actie willen we binnen drie maanden €12.000 inzamelen zodat het onderzoeksteam vanaf mei 2023 het onderzoek kan doen met de nieuwe materialen.

Dit jaar op 29 november zamelt Zeehondencentrum Pieterburen geld in voor het onderzoek in de Dollard. Dit onderzoek wordt sinds 2015 jaarlijks uitgevoerd. Het ligt aan de basis van het werk dat de zeehondenwachters doen langs de Nederlandse kust, om te voorkomen dat zeehonden in de problemen komen. Ontzettend belangrijk dus voor de gezondheid van de zeehond. Het onderzoek in de Dollard wordt uitgevoerd tijdens de geboorteperiode van de gewone zeehond. Dit is vanaf eind mei tot halverwege juli. In deze periode zitten de onderzoekers samen met vrijwilligers in alle weersomstandigheden en op verschillende tijden (soms al om 4/5 uur ’s ochtends) de zeehonden in dit natuurgebied te observeren. Hiervoor is veel materiaal nodig (van camera’s, tot stoelen tot warme kleding) dat op dit moment nodig aan vervanging toe is. Daarvoor vragen wij een bijdrage. Alle hulp, groot en klein, is welkom.

Scan de QR-code voor meer informatie.

#GivingTuesday. Samen meer goed doen. Wat doe jij voor een ander?