Programma Wilde Ganzen – Partindag 2019 bekend

Programma Wilde Ganzen – Partindag 2019 bekend

Wat hebben briljante mislukkingen, change the game, nalatenschappen, organisatorische groei, shifting the power, vermogensfondsen en vloggen met elkaar te maken? Misschien op het eerste gezicht niet zo veel, maar het zijn wel onderwerpen die aan bod komen op de Wilde Ganzen – Partindag 2019. En dan is er maar een conclusie: het zijn thema’s die voor particuliere initiatieven meer dan belangrijk zijn. Op zaterdag 28 september vindt deze inspirerende dag in Nijkerk voor de 10de keer plaats. De inschrijving is al gestart. 

Ook dit jaar is het programma weer zo ingericht dat het een dag wordt met een breed scala aan onderwerpen die particuliere initiatieven in ontwikkelingssamenwerking raken. Door workshops en lezingen met titels als ‘De Kracht van beelden’, ‘Geef je missie vleugels’, Hoe kun je groei stimuleren bij organisaties?’ en ‘Weet jij aan welk werelddoel je werkt?’ worden PI geïnspireerd na te denken over hun werk en inzet.

Inspirerende sprekers en workshops 

Bekende en minder bekende sprekers en deskundigen dragen bij aan dit programma. Zo gaat Paul Iske van het Instituut voor Briljante Mislukkingen in op het proces van vallen en opstaan dat noodzakelijk lijkt voor innovatie en Dirk-Jan Koch spreekt over de onbedoelde effecten van ontwikkelingshulp. Nico Roozen, een van de grondleggers van het eerste keurmerk voor eerlijke handel Max Havelaar, zal vertellen over fairtrade. En op de communicatie tussen ‘zendende’ en ‘ontvangende’ organisaties zal Simon Kuijpers-Heezemans van CERES/Radboud University Nijmegen verder ingaan. 

Maar ook komen particulier initiatieven zelf aan het woord. Welzijn Wajir deelt ervaringen over samenwerking met andere organisaties die tot continuïteit hebben geleid en Read to Grow geeft inzicht hoe hun programma in 17 jaar kon uitgroeien naar 1000 projecten in 65 landen. En dit is nog maar een kleine greep uit het mooie programma. 

Gezelligheid op het ontmoetingsplein 

#GivingTuesdayNL zal op deze dag ook aanwezig zijn en staat op het ontmoetingsplein. Maar de dag is meer dan informatie opdoen en leren. Partin-voorzitter Lucy Engelen zegt daarover: ‘Zoals u van ons gewend bent, wordt het een dag met voor elk wat wils: er zijn lezingen, er zijn workshops, u kunt speeddaten met deskundigen over onderwerpen waar u altijd meer over wilde weten… en natuurlijk mag u de gezelligheid niet missen! Ontmoet anderen, die net als u geïnteresseerd zijn in ontwikkelingssamenwerking, de moed niet opgeven en projecten starten in landen waar de cultuur anders is dan hier. Hoor wat anderen ervaren, en vertel hoe u het doet. De pauze tijdens de lunch geeft u daar ruim de gelegenheid voor.’ Dit jaar zal gebruik gemaakt worden van Conversation Starter om deze ontmoetingen onderling te faciliteren. 

Programma en inschrijven 

De Wilde Ganzen – Partindag vindt plaats in De Schakel in Nijkerk. De dag begint om half 10. Ga voor meer informatie over locatie en het gehele programma en aanmelding naar Wilde Ganzen –Partindag 2019. Ook niet-leden van Partin zijn van harte welkom. 

Meer informatie en inschrijven: https://partin.nl/wildeganzen-partindag-2019/