Schenk een schooluniform – Kinderfonds MAMAS

Volgende week 29 november is het #GivingTuesday. Wereldwijd roepen we in meer dan 85+ landen op goed te doen voor een ander en vieren we gezamenlijk vrijgevigheid. Ook Kinderfonds MAMAS doet mee aan GivingTuesday.

Kinderfonds MAMAS organiseert een grote onderwijscampagne, om aandacht te vragen voor het belangrijke werk van de MAMAS en fondsen te werven. De MAMAS helpen kinderen van geboorte tot aan hun 1e baan, met kinderopvang, voor- en naschoolse opvang, hulp met het huiswerk, gezonde voeding, sport en spel, hulp bij studie-aanvragen. Alles wat nodig is om een kind uit de gevangenis van armoede te halen, want (pas) met een baan zijn zij onafhankelijk en kunnen ze voor zichzelf zorgen.

Van de MAMAS hoorden ze dat het (gebrek aan een) schooluniform voor de meest kwetsbare kinderen een belangrijke schakel is in het proces. Op scholen in Zuid-Afrika is het dragen van een schooluniform de norm; iedereen is gelijk. Rijk of arm, je draagt hetzelfde uniform, je hoort erbij. Maar de ouders van de armste kinderen kunnen het schooluniform niet betalen. Dit heeft desastreuze gevolgen. Kinderen worden buitengesloten en gepest, waardoor ze zich waardeloos voelen, niet meer kunnen concentreren en het dus niet goed doen op school. Of ze vallen uit, gaan niet meer naar school en dwalen door de gevaarlijke sloppenwijken, met alle risico’s van dien.

Daarom heeft Kinderfonds MAMAS er bij deze campagne voor gekozen om in de communicatie het schooluniform centraal te stellen. We roepen mensen via verschillende media (tv, radio, online) op om de MAMAS te helpen en een schooluniform te schenken, dat kan al vanaf drie euro (sokken, rokje, etc.).

Scan de QR-code voor meer informatie.

#GivingTuesday. Samen meer goed doen. Wat doe jij voor een ander?