Stop Lepra. NU!

Tijdens #GivingTuesdayNL gaat de Leprazending zich inzetten op: lepra stoppen. Lepra, bestáát dat nu nog? Ja. Elke twee minuten krijgt iemand de diagnose lepra. Vooral de allerarmsten in onze wereld. Onze missie is: deze verwoestende ziekte stoppen. Hoe? Door leprapatiënten op te sporen, te behandelen en te stoppen:

Opsporen: vroegtijdige opsporing is essentieel om besmetting, handicaps en uitsluiting te voorkomen. Om lepra een ziekte van het verleden te maken is het vinden en herkennen van de signalen van lepra essentieel.

Behandelen: binnen twee dagen behandeling is een leprapatiënt niet meer besmettelijk. Lepra is goed te genezen! Wij geven medicatie, een behandelkuur, die 6 tot 12 maanden duurt. Tijdige behandeling voorkomt permanente zenuwschade, handicaps en sociale uitsluiting.

Stoppen: Vroegtijdig herkennen, snelle behandeling en preventief medicijnen geven aan familie, vrienden en buren, zodat zij niet besmet worden. Ook doen we medisch onderzoek naar de oorzaak van verspreiding.

Je helpt lepra stoppen, én je helpt de schrijnende gevolgen van lepra te stoppen: handicaps, discriminatie en angst.

Lepra is een eeuwenoude ziekte. Wij horen bij de generatie die het kan meemaken dat lepra eindelijk gestopt wordt. Samen maken we lepra een ziekte van het verleden. Kijk ook op www.stoplepra.nu, waar Nagammal (de vrouw op de poster) haar persoonlijke verhaal zelf vertelt.