7 daags marketingplan voor jullie #GivingTuesday 2020 actie

De achterban van jullie organisatie zal jullie organisatie niet op #GivingTuesday steunen als je er niet daadwerkelijk om vraagt. De week voorafgaand aan de wereldwijde #GivingTuesday actiedag is het belangrijkste moment om het bekend te maken. In die laatste zeven dagen is het jullie taak om je #GivingTuesday actie op het netvlies bij de achterban te krijgen en dus jullie supporters te bewegen om daadwerkelijk mee te doen.

Hoewel de marketinginspanningen al begin november zouden moeten beginnen, kun je in de week vóór #GivingTuesday veel doen om de aandacht van mensen te trekken en je donoren te mobiliseren. Gebruik dit onderstaande zevendaagse marketingplan om ervoor te zorgen dat elke dag voorafgaand aan de wereldwijde actiedag jullie publiek herinnerd wordt aan jullie #GivingTuesday actie en nieuwe potentiële supporters naar jullie goede doel brengt.

Met goed voorbereide getimede e-mails, websitepromotie en boeiende sociale media-inhoud kun je interesse wekken en mensen tot actie aanzetten voordat de dag officieel begint. Zorg ervoor dat jullie speciale #GivingTuesday donatiepagina’s ver van tevoren actief zijn, zodat supporters op elk gewenst moment kunnen doneren.

Houd rekening met de financiële en secundaire doelen van jullie organisatie wanneer je dit marketingplan naar de behoeften van jullie non-profitorganisatie aanpast. Om jullie te helpen bij jullie communicatie-inspanningen hebben we opgesplitst wat de belangrijkste boodschap en actie-items van elke dag zouden moeten zijn. Wees niet bang om deze ideeën aan te passen en creatief te worden.

Dinsdag (1 week voorafgaand aan #GivingTuesday)

Bericht: Let op – we nemen deel aan #GivingTuesday.

Website: Plaats #GivingTuesday berichten en logo’s op julliestartpagina en plaats oproepen tot actie (call to action) die Potenti?lesupporters aansporen om meer te leren of te doneren of op een andere manier bijte dragen aan jullie doel. Iedereen die jullie site bezoekt, moet weten datjullie deelnemen aan #GivingTuesday, de wereldwijde actiedag om goed te doen.

E-mail: Stuur een e-mail naar je achterban om aan te kondigendat je volgende week meedoet aan #GivingTuesday en waarbij je om hun steunvraagt bij jullie doel. Vertel over jullie #GivingTuesday campagnedoelen en deimpact die jullie van plan zijn te maken. Willen jullie geld inzamelen? Je kuntdonoren de optie geven om nu en direct te geven. Dat hoeft niet perseop 1 december 2020.

E-mail templates: https://www.givingtuesday.nl/e-mailsjablonen-voor-meer-interactie-tijdens-givingtuesday/ 

Social media: Wijzig jullie profiel- en/of koptekstafbeeldingenom #GivingTuesday te promoten. Volgers, nieuw en oud, worden hiermee in decampagne gezogen en ge?nformeerd . Voeg een link toe naar jullie #GivingTuesdaycampagnepagina in jullie over-sectie. Post dit op elk platform dat julliegebruiken om jullie hele achterban te bereiken.

Woensdag

Bericht: Save the Date, dinsdag 1 december 2020 is het #GivingTuesday.

Social media: Plaats nieuwe inhoud op jullie social mediakanalen. Visuals en #GivingTuesday graphics zijn opvallend en gemakkelijk te delen, waardoor ze geweldig zijn voor betrokkenheid. Stichting Kolewa heeft bijvoorbeeld deze foto gedeeld om hun achterban aan temoedigen deel te nemen aan GivingTuesday:

Tip van pro: Als je tijd hebt, stuur dan een #GivingTuesday Save the Date briefkaart via de post om je organisatie in gedachten te houden wanneer supporters geen verbinding hebben met sociale media of internet. Wanneer jullie bericht in de brievenbus van een supporter valt in plaats van hun e-mail inbox, onderscheidt jullie organisatie zich van de rest. Of benut eventuele whatsapp groepen waarin jullie als non-profit zitten.

Donderdag (Thanksgiving in de US)

Bericht: Alvast dank voor uw bijdrage! Vergeet niet aanstaande dinsdag deel te nemen aan de wereldwijde geefdag tijdens #GivingTuesday.

Social media: Post een leuke vakantieboodschap of #GivingTuesday afbeelding om de verbinding te leggen met GivingTuesday. Dit is ook een goed moment om een e-mail te sturen om jullie supporters te bedanken.

Gebruik deze e-mailsjablonen voor jullie non-profit om enorm tijd te besparen bij het opstellen van jullie e-mails: https://www.givingtuesday.nl/e-mailsjablonen-voor-meer-interactie-tijdens-givingtuesday/

Vrijdag (Black Friday)

Bericht: Gebruik uw Black Friday besparingen om echt impact te maken.

E-mail: Stuur een herinnering per e-mail naar jullie supporters en vertel hun dat #GivingTuesday er aan komt.

Social media: Overweeg om de dagen af te tellen tot dinsdag. Maak elke dag een nieuwe afbeelding of geef een nieuwe reden om te geven. Gebruik vandaag hashtags gerelateerd aan Black Friday om meer mensen te bereiken.

Zaterdag

Bericht: #GivingTuesday is dichtbij! Wat doejij?

Sociale media: Blijf de dagen aftellen of post nieuwe #GivingTuesday inhoud over jullie campagne. Hartverwarmende beelden uit het veld helpen een emotionele band met jullie publiek te bevorderen. Een voorbeeld: Een voorbeeld:

Zondag

Boodschap: #GivingTuesday is je kans om het verschil te maken. Help ons het doel voor dit belangrijke goede doel te bereiken.

Social media: Blijf de dagen aftellen of post nieuwe #GivingTuesday inhoud. Probeer een specifiek programma onder de aandacht te brengen om supporters zo te laten zien waar hun donaties naar toe gaan en welke impact ze maken via hun bijdrage.

Maandag

Bericht: #GivingTuesday is morgen. Vergeet niet te geven!

E-mail: Stuur een e-mail om supporters eraan te herinneren om aan jullie #GivingTuesday campagne bij te dragen en deze te delen onder vrienden en familie.

Voorbeeld:

Social media: Blijf de dagen aftellen of post nieuwe #GivingTuesday inhoud, zoals een afbeelding die de impact illustreert die jullie campagne en actie heeft.

GivingTuesday Social Media templates: Toolkit non-profits

Dinsdag = #GivingTuesday

Bericht: Het is #GivingTuesday! Handel nu!

E-mail: Aangezien #GivingTuesday precies 1 dag is, moeten jullie meerdere e-mails op deze dag versturen. MAZON: Een joodse reactie op honger, die tijdens GivingTuesday in de US meer dan $ 50.000 heeft opgehaald, stuurt gedurende de dag drie e-mails.

De eerste wordt rond 5.00 uur verstuurd en vraagt supporters om te doneren. Ze sturen ’s middags nog een e-mail om de lezers op de hoogte te houden van de voortgang van de campagne in de richting van de doelen en hun te vragen om te geven. ’s Avonds stuurt MAZON een laatste e-mail om donoren te laten weten dat hun tijd om te helpen bijna op is. Contacten die al hebben gedoneerd, worden uit de latere e-mails verwijderd.

Door meerdere e-mails te verzenden, toon je de voortgang van de campagne en kun je op elk moment van de dag de aandacht van donoren trekken.

Social media: Non-profitorganisaties moeten de hele dag op #GivingTuesday hun social mediaplatforms bijwerken en controleren. Naast het delen van oproepen moet je echter ook berichten van supporters delen en erop reageren. Social media is een geweldige manier om de #GivingTuesday donoren te bedanken en anderen aan te moedigen mee te doen. Vergeet niet om de hashtags #GivingTuesday en #watdoejij te gebruiken naast de hashtags van jullie campagne/actie, zodat je in gesprekken tijdens de actiedag opduikt.

De marketing en promotie die je de week voor vandaag hebt gedaan, kan een grote invloed hebben op het succes van jullie #GivingTuesday campagne. Door jullie website en social media-accounts bij te werken om de campagne onder de aandacht te houden, en door proactief contact op te nemen met e-mail en social media, kunnen jullie ervoor zorgen dat iedereen weet hoe bij te dragen en de kans op succes te vergroten.

Houd bij het plannen en implementeren van jullie #GivingTuesday actie er rekening mee dat jullie communicatie niet mag stoppen wanneer de actiedag eindigt. Bereid doordachte bedankjes voor en wees bereid om supporters op de hoogte te houden van de campagneresultaten en de impact ervan. Dus morgen nog 1 tip e-mail hoe de gulle gevers te bedanken.

Dus eigenlijk geldt standaard op de dag na #GivingTuesday:

Woensdag (de dag na #GivingTuesday)

Bericht: Bedankt voor jouw bijdrage tijdens #GivingTuesday. Wij hebben gezamenlijk het volgende bereikt: ………..!

Gebruik de volgende gratis e-mailsjablonen om uw e-mailstrategie voor het einde van het jaar te plannen en donoren een naadloze overgang te geven van dinsdag naar het einde van het jaar: https://www.givingtuesday.nl/e-mailsjablonen-voor-meer-interactie-tijdens-givingtuesday/

Dit blogitem is oorspronkelijk gebaseerd op de volgende bron en aangepast voor de Nederlandse #GivingTuesday beweging: https://www.classy.org/blog/7-day-marketing-plan-for-your-givingtuesday-campaign/