Vijf goede redenen waarom deel te nemen aan #GivingTuesdayNL

1. Geven geeft persoonlijke voldoening.

Er is bewijs dat geven je gelukkiger maakt. Studies hebben aangetoond dat degenen die doneren en aan anderen geven gelukkiger zijn dan degenen die hun geld uitgeven aan items zoals rekeningen of zelfs cadeaus voor zichzelf.

2. Het is fiscaal aftrekbaar.

Doneer aan goede doelen met een ANBI status en u kunt de gift aftrekken wanneer u de belastingaangifte van volgend jaar invult. Houd er wel rekening mee dat er regels voor aftrek gelden anders dan alleen aan een ANBI organisatie doneren. Voor meer info, zie de website van de belastingdienst: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/aftrek-en-kortingen/content/gift-aftrekken.

3. Je kunt echt een verschil maken.

Met moderne wetenschap en technologie kunnen gedoneerde euros helpen ziekten en problemen uit te bannen waarmee mensen over de hele wereld worden geconfronteerd. Volgens onder andere de United National Millennium Development Goals, leven tegenwoordig minder mensen in honger en in armoede vergeleken met 1990. Hoewel het soms lijkt dat vooruitgang traag gaat, maken we belangrijke stappen met zijn allen.

4. Een klein bedrag kan al het verschil maken.

Natuurlijk, met 20 euro kun je die gave sokken of zijden pyjamabroek kopen waar je naar hebt uitgekeken. Maar voor een non-profit kan 20 euro bijvoorbeeld 200 maaltijden betekenen voor kinderen die geen toegang hebben tot voedsel. Met onder andere deze Impact Calculator kun je zien wat diezelfde 20 euro kan doen om de strijd tegen wereldwijde ziekten te ondersteunen, gezondheidsproducten en schoon drinkwater te bieden en zelfs geestelijke gezondheid te ondersteunen.

5. Er zijn veel mensen die uw hulp hard nodig hebben.

Terwijl we tijdens de feestdagen vooral nadenken over welke cadeaus we voor onze geliefden moeten kopen, zijn er veel gezinnen die zich zorgen maken over hoe ze voldoende voedsel en gezondheidszorg voor hun kleintjes kunnen bieden, laat staan ​​het kunnen geven van cadeaus. Het maakt niet uit hoe je besluit te doneren tijdens #GivingTuesdayNL, jouw donatie maakt de wereld een beetje beter voor iemand die het moeilijk heeft.

De deelnemende goede doelen waar je aan kunt doneren zullen blij zijn met iedere steun die ze van je mogen ontvangen.