Ideeën om betrokken te raken

#GivingTuesdayNL is een geweldige dag om samen te werken en te experimenteren. In de afgelopen zes jaar hebben we ongelooflijke creativiteit van onze GivingTuesday community gezien. 82% van de deelnemende organisaties meldde zelfs dat ze GivingTuesday gebruikten om iets nieuws te proberen in 2019.

Hieronder staan ​​enkele voorbeelden van manieren waarme jullie organisatie #GivingTuesdayNL kan activeren. Vergeet niet om deze website te bekijken voor de nieuwste ideeën, trends en tips om jullie #GivingTuesdayNL initiatief te lanceren!

Geld inzamelen

 • GivingTuesday is een geweldige dag voor non-profitorganisaties, scholen en religieuze organisaties om fondsen te werven. We hebben veel recordbrekende doneer dagen uit GivingTuesday-campagnes zien komen – denk na over manieren om je donoren op een nieuwe en zinvolle manier te betrekken. Je kunt onze case studies bekijken voor enkele goede voorbeelden van non-profitorganisaties op lokaal, nationaal en internationaal niveau.
 • Werk samen met een lokaal bedrijf om hun werknemers te betrekken bij een donatiecampagne. Vraag kleine bedrijven om fondsen te bundelen voor een wedstrijd, een evenement te organiseren, een product te doneren of vrijwilligerswerk te doen – ze zijn eindeloos. Lees onze lokale bedrijfs- of merkcasestudies voor meer ideeën.
 • Verbind jullie #GivingTuesdayNL activiteit met jullie eindejaars- of vakantiecampagne. Gebruik #GivingTuesdayNL als het begin van het geefseizoen in december.

Voer een vrijwilligersproject uit

 • De meeste mensen geven tijdens #GivingTuesdayNL op meer dan één manier en mensen zijn op zoek naar manieren om betrokken te raken bij hun gemeenschap. Overweeg een vrijwilligersactivatie te hosten die jullie non-profitorganisatie zal helpen. Het is een geweldige manier om je missie nieuw in het vizier te krijgen en huidige donoren op een andere manier te betrekken, vooral jonge mensen die vaak iets actiever willen doen dan euro’s geven.

Samenwerken

 • Partner met andere lokale organisaties. Vorig jaar zagen we zelfs een non-profitorganisatie hun platform gebruiken om fondsen te werven voor een geheel andere organisatie!
 • Kijk of er in jullie community een lokale #GivingTuesdayNL campagne plaatsvindt. In 2018 leidden meer dan 160 steden en gemeenschappen in de VS lokale GivingTuesday-bewegingen, samen met meer dan 50 landen over de hele wereld. Wordt jullie gemeenschap nog niet vertegenwoordigd? Denk erover om je hand op te steken om de aanval te leiden! Ons team kan helpen – stuur ons gewoon een e-mail.
 • Laat jullie lokale overheidsfunctionarissen 3 december 2019 in jun stad of gemeente uitroepen tot #GivingTuesdayNL dag. Maak van dit een groot persmoment en breng de gemeenschap samen om vrijgevigheid te vieren. Zie onze Burgemeester Bekendmaking Toolkit voor meer ideeën.

Go social!

 • Deel foto’s die uw impact illustreren en jullie volgers (en alle anderen die de hashtag #GivingTuesdayNL volgen) laten zien hoe jullie de gemeenschap dienen.
 • Activeer jullie volgers op social media en vraag hen om verhalen te delen over waarom zij jullie organisatie ondersteunen.
 • Vier gemeenschapshelden en serviceleiders op social media en met jullie lokale pers.
 • Maak je eigen hashtag. We hebben #GivingZooDay, #GivingTreesDay, #GivingShoesDay, #iGiveCatholic en meer gezien. Veel plezier met het creëren van je eigen draai op GivingTuesday.
 • Maak een #GivingTuesdayNL video met jullie achterban, gemeenschap of personeel. Deel op YouTube, Facebook en social media met behulp van de hashtag #GivingTuesdayNL.
 • Voeg aan jullie persoonlijke en organisatorische social media-accounts de #GivingTuesdayNL afbeeldingen toe en wees een ambassadeur voor de beweging. Vind al onze logo’s hier.
 • Werk samen met organisaties of sponsors om een ​​social media-fondsenwervingscampagne te doen, waarbij een bepaald bedrag wordt gedoneerd per re-tweet, like of post.
 • Vergeet niet de hashtag #GivingTuesdayNL te gebruiken!

Geef meer

 • #GivingTuesdayNL is zoveel meer dan een dag in december. Vergeet niet om jullie nieuwe #GivingTuesdayNL donoren het hele jaar door te beheren door ze uit te nodigen voor jullie gemeenschap en hen duidelijke aansporingen te geven om meer betrokken te raken.
 • #GivingTuesdayNL gaat niet alleen om en over fondsenwerving – het gaat over communities die samenkomen en hun tijd, macht, vaardigheden, expertise en middelen geven. Het gaat over de collectieve geest van vrijgevigheid die verandering brengt in onze gemeenschappen.