Campagnethema Fondsenwerving

Als geen ander weten jullie als non-profit wat goede fondsenwerving kan betekenen. Er zijn vele vormen van fondsenwervingstrajecten, maar een creatieve, goed getimede en originele actie helpt om mensen te binden. Denk bijvoorbeeld aan een verrassende donatie verdubbelaar, een Give-a-Thon van 24 uur of een livestream van een event voor donateurs.

Voorbeeld #GivingTuesday fondsenwerving campage

Sponsorbelmarathon Stichting Huis aan het Water levert ruim 40.000 euro op!

Tijdens de 1e editie van #GivingTuesday in Nederland in 2019 hebben zeven vrienden/vriendinnen van Stichting Huis aan het Water tijdens een Sponsor (bel)marathon met enorme inzet al hun relaties gebeld. Zij deden dat om geld in te zamelen om het werk van Huis aan het Water, het ondersteunen van mensen met kanker en hun naasten, voort te kunnen zetten. De actie leverde uiteindelijk een bedrag op van ruim 40.000 euro!

Zie deze YouTube video voor een impressie: youtube.com/watch?v=3L6HfrnTHgw.

Tips voor jullie #GivingTuesday campagne

Laat zien wat jullie samen met de hulp van anderen kunnen bereiken. Maak het zichtbaar met feiten, cijfers en eerder behaalde resultaten. Zorg dat mensen zich aangesproken voelen om tot actie over te gaan. Gebruik de kracht van social media en de combinatie van beeld en tekst.

Download de toolkit en werkboek organiseren #GivingTuesday actie voor meer tips en inspiratie voor het organiseren van jullie #GivingTuesday actie en bijbehorende campagne.

Geef op een andere manier
Ontdek meer mogelijkheden hoe jij kunt geven en bijdragen tijdens #GivingTuesday.