Campagnethema Spullen

Denk in termen van circulair en recycling en roep op tot het inzamelen van bruikbare spullen voor jullie specifieke doel of doelgroep. Mensen verzamelen door de jaren heen veel spullen die langzaam verdwijnen in kasten, bergingen en zolders. Vaak nog in goede staat en bruikbaar voor iemand die het echt nodig heeft. Vertel waar de spullen terechtkomen en deel het resultaat.

Voorbeeld inzameling spullen

Tijdens #GivingTuesday 2019 heeft non-profit Santegidio spullen ingezameld. Dit hebben ze op hun website als volgt bekend gemaakt:

Op 3 december 2019 is het Giving Tuesday, de internationale geefdag waarop wereldwijd mensen goed doen, uit vrijgevigheid en solidariteit. Dit jaar krijgen honderden arme vrienden van Sant’Egidio een een kerstcadeau: daklozen, ouderen, vluchtelingen en kinderen. Kom in actie en help ons cadeaus in te zamelen voor onze kerstfeesten met de arme, dakloze en eenzame vrienden van Sant’Egidio. U kunt zelf cadeaus inzamelen en onze berichten verspreiden op Facebook, Twitter en Instagram! Let op: wij geven alleen nieuwe spullen, graag zonder logo of reclame. Dus echte cadeaus, zoals je die zelf ook graag zou ontvangen met kerstmis! Het mag nog in de verkoopverpakking zitten, maar pak het nog niet in.

En dit is via de website, www.santegidio.nl/givingtuesday, en via de Social Media kanalen gedeeld waaronder onderstaand voorbeeld via Instagram:

 

View this post on Instagram

 

santegidio.nl/GivingTuesday #Support our #Christmas banquets with the #Poor #SantEgidio #GivingTuesdayNL

A post shared by SantEgidioNL (@santegidio_nl) on

Tips voor jullie #GivingTuesday campagne

Laat zien wat jullie samen met de hulp van anderen kunnen bereiken. Maak het zichtbaar met feiten, cijfers en eerder behaalde resultaten. Zorg dat mensen zich aangesproken voelen om tot actie over te gaan. Gebruik de kracht van social media en de combinatie van beeld en tekst.

Download de toolkit en werkboek organiseren #GivingTuesday actie voor meer tips en inspiratie voor het organiseren van jullie #GivingTuesday actie en bijbehorende campagne.

Geef op een andere manier
Ontdek meer mogelijkheden hoe jij kunt geven en bijdragen tijdens #GivingTuesday.