Jij kunt zelf meedoen

Hoe te starten?

Ook jij als persoon kunt meedoen met GivingTuesday. Jij kunt ook iets voor een ander doen. Hieronder staan allerlei mogelijkheden. Meld je gratis aan als #GivingTuesdayNL deelnemer. Daarmee geef je ook een goed voorbeeld aan andere mensen zodat die ook in actie komen.

Kom in actie

Start jouw eigen actie voor een goed doel of organisatie die invloed heeft gehad op je leven via een crowdfunding- of actiewebsite zoals Geef.nl of ieder ander platform. Vergeet niet je actie te delen en moedig je familie en vrienden aan om met jou mee te doen aan de actie tijdens #GivingTuesdayNL.

Geef

Doneer aan een goed doel of andere organisatie die invloed heeft gehad op je leven. Vergeet niet om dat te delen en moedig je familie en vrienden aan om met jou mee te doen aan #GivingTuesdayNL.

Geef je spullen

Breng ze naar een non-profit kringloopwinkel in de buurt (die schenken hun opbrengst vaak aan goede doelen). Of verkoop ze op marktplaats en schenk de opbrengst aan een goed doel. Levensmiddelen zijn welkom bij de plaatselijke voedselbank. Er zijn inmiddels ook dierenvoedselbanken en kledingbanken. De kledinginzameling van het Leger des Heils of andere goede doelen zijn natuurlijk ook nog steeds oke.  Laat via je Facebookpagina en andere social media weten aan al je vrienden wat je doet en nodig ze uit om mee te doen.

Geef tijd – Vrijwilliger!

Er zijn veel manieren waarop je jouw tijd kunt schenken aan maatschappelijke organisaties in jouw gemeenschap. Zoek naar non-profit organisaties in jouw buurt en bel of e-mail ze om te zien hoe jij ze kunt helpen. Tijdens GivingTuesday of de rest van het jaar ook. Maar je kunt ook samen met je buren zieke of bejaarde mensen in de buurt helpen. Maak hun tuin in orde of doe reparaties in huis. Alles telt.

Geef je stem

Is er iets aan de hand in jouw woonplaats of elders in de wereld? Iets waar aandacht en steun voor nodig is? Daarvoor worden vaak petities georganiseerd. Maak reclame voor die petitie of organiseer er zelf een. In ieder geval teken zelf ook en deel dat via social media met je vrienden en familie. Voor kleine en grote onderwerpen  De dassen in het plaatselijke park of de oorlog in Syrie. En alles daar tussenin.

Kom het #GivingTuesdayNL team versterken

Wil je meehelpen om de landelijke GivingTuesday beweging te versterken. Ben je goed in persberichten, website content, online campaigning etc. Laat het weten. Wil je GivingTuesday promoten in jouw netwerk en ambassadeur worden. Laat het weten. Neem contact op.