Wat doe jij?

Met deze drie woorden vragen wij iedereen in Nederland om mee te doen met de #GivingTuesday beweging. Wij zijn benieuwd naar jouw idee. #GivingTuesday vieren we dit jaar op dinsdag 29 november 2022. Deze actiedag wordt in alle landen van de wereld georganiseerd en gevierd. Meld jouw actie aan en deel jouw vrijgevigheid met de wereld.

Heb je wel een idee, maar weet je nog niet zo goed wat een passende actie is? Of je nu iemand aan het lachen wilt maken, een buurman wilt helpen, opkomen voor een probleem in de wijk, iets inzamelen voor mensen waar je om geeft en die hulp nodig hebben, elke daad van vrijgevigheid telt. Kies je doel en geef tijdens #GivingTuesday op 29 november 2022.

Voor voorbeelden zie: watdoejij.givingtuesday.nl.
Daarnaast helpen we je op weg met onderstaande ideeën:

Geef tijd

Met vrijwilligerswerk doe je altijd goed
en maak je verschil voor de mensen om je heen.

LEES MEER

Geef geld

Doneer aan een goed doel of andere
organisatie die jij een warm hart toedraagt.

LEES MEER

Geef dank

Dankbaarheid is de kortste weg
naar geluk. Bezorg iemand een
glimlach met jouw actie.

LEES MEER

Geef spullen

Organiseer een inzamelingsactie of
geef zelf bruikbare spullen aan het
goede doel.

LEES MEER

Geef je stem

Jij maakt je hard voor onrecht,
misstanden en gebrek aan aandacht
voor problemen. Laat je stem horen!

LEES MEER

Geef samen

Bundel de krachten en steun samen
de plaatselijke voedselbank of het
verzorgingshuis in de buurt.

LEES MEER

Geef jouw kennis

Deel jouw inzicht en vaardigheden
met een non-profitorganisatie naar keuze.
Steun ze in hun missie.

LEES MEER

Join the team!

Word onderdeel van de landelijke
#GivingTuesday beweging en draag bij
aan onze zichtbaarheid.

LEES MEER

Vergroot je zichtbaarheid

Wanneer we onze vrijgevigheid delen, inspireren we anderen om ook iets te doen of te geven. Deel jouw actie op grote schaal met alle beschikbare #GivingTuesday materialen.

  • STAP 1: Plaats jouw actie op onze kaart
  • STAP 2: Maak en deel een videoboodschap met jouw #watdoejij geefverhaal
  • Plaats alle uitingen op je eigen Instagram, Facebook of TikTok-account, deel via Twitter en LinkedIn en gebruik altijd hierbij hashtag #watdoejij en #GivingTuesday.

Laat aan al je vrienden, collega’s en bekenden zien wat jij op #GivingTuesday doet voor een ander. Jouw goede voorbeeld inspireert anderen om mee te doen. Vergroot jouw eigen zichtbaarheid en die van de wereldwijde actiedag #GivingTuesday met onze speciale Social Media Toolkit.

Maak gebruik van onze toolkit

Om je op weg te helpen met hebben we een uitgebreide toolkit samengesteld. Deze toolkit zit vol waardevolle ideeën, stappenplannen, voorbeeldberichten en meer om jouw actie onder de aandacht te brengen. Download de toolkit. We raden je aan om in ieder geval het #GivingTuesday logo en de hashtag #GivingTuesday te gebruiken in al je social media-uitingen. Daarmee stimuleer je anderen om ook na te denken over een eigen actie en help je mee om #GivingTuesday tot een wereldwijde en bekende actiedag te maken.

Direct aanmelden

Via ons inschrijfformulier kun je jouw eigen #GivingTuesday deelname en actie direct aanmelden. Vertel wat je gaat doen en deel jouw #GivingTuesday actie via jouw socials.