Voor scholen

Leer uw studenten over goede doelen via #GivingTuesdayNL

Meer dan 100 goede doelen en bedrijven nemen deel aan de eerste #GivingTuesdayNL campagne van dit jaar, op dinsdag 3 december 2019. De wereldwijde beweging, die in 2012 in Amerika begon voordat ze in 2019 door de initiatiefnemers naar Nederland werd gebracht, is een tegengif voor het massaconsumentisme van Black Friday en Cyber ​​Monday. Het is erop gericht om mensen in de aanloop naar Kerstmis aan anderen te laten denken, of het nu gaat om doneren aan een goed doel, vrijwilligerswerk doen of gewoon een vriend, buur of familielid helpen.

Wereldwijd haalde GivingTuesday in 2018 meer dan 400 miljoen dollar op via online donaties met mensen die deelnamen uit meer dan 150 landen en gebieden, waaronder zelfs Antarctica!

We denken dat #GivingTuesdayNL een geweldige kans voor studenten is om over goede doelen te leren, betrokken te raken bij een zaak waar ze om geven en samen te werken om een ​​positieve impact te hebben op het leven van anderen. Daarom hebben we deze snelle klasactiviteit voor scholen samengesteld.

Het document hieronder bevat alle instructies en de PDF bevat de sjablonen die moeten worden afgedrukt.

Als u feedback of suggesties over deze activiteit heeft, horen we dat graag via info@givingtuesday.nl