GivingTuesday Blog

Alles wat je moet weten over GivingTuesday

Meisje dat koekjes op een plank aanbiedt voor GivingTuesday

Hier lees je alles wat je moet weten over GivingTuesday, de wereldwijde dag van vriendelijkheid en medemenselijkheid. Ontdek waarom jij absoluut deel wilt nemen aan deze beweging!

1. Wanneer is GivingTuesday?

Het is bijna zover! Op dinsdag 28 november 2023 wordt wereldwijd GivingTuesday gevierd. Dit is de dag waarop mensen over de hele wereld samenkomen om goed te doen. De dinsdag na Black Friday veranderen we kopen in geven, denken we aan een ander in plaats van onszelf en zetten we ons in voor een betere wereld.


2. Wat is GivingTuesday?

GivingTuesday is meer dan een datum. Het is een wereldwijde dag waarop we vriendelijkheid, vrijgevigheid en saamhorigheid vieren. Het draait om kleine daden van vriendelijkheid die grote veranderingen teweegbrengen, van het bestrijden van armoede tot het bevorderen van inclusie en het verminderen van eenzaamheid. Het is onze kans om samen het (maatschappelijk)klimaat van onze wereld te verbeteren.


3. Voor wie is GivingTuesday?

GivingTuesday is voor iedereen die een verschil wil maken. Of je nu een individu bent die tijd wil vrijmaken voor vrijwilligerswerk, geld of spullen wilt doneren, je een partner van GivingTuesday wilt worden of je met je hele bedrijf/ voetbalteam/ familie wilt inzetten.

Tijdens GivingTuesday helpen we mensen of maatschappelijke organisaties die een duwtje in de rug kunnen gebruiken, in de vorm van vrijwilligerswerk of donaties.


4. Hoe kan ik meedoen aan GivingTuesday?

Wil je graag je steentje bijdragen aan een betere wereld? Dat kan op verschillende manieren!

Als je tijd hebt, kun je een openstaande hulpvraag beantwoorden. Als je financiële middelen wilt delen, kun je een donatie doen aan een van de vele aangesloten crowdfund-platformen van GivingTuesday. Elk bedrag, hoe klein ook, draagt bij aan het creëren van een positieve impact.

Wil je zelf een actie aandragen? Dat kan natuurlijk ook. Via dit formulier kan je zelf je actie aandragen bij GivingTuesday. Ook is het mogelijk om partner van GivingTuesday te worden, dit doe je hier.

Meisje en oudere vrouw drinken lachend koffie op GivingTuesday

5. Is er ondersteuning beschikbaar voor mijn deelname aan GivingTuesday?

Ja, zeker! Wij ondersteunen je graag op je GivingTuesday-reis. Met behulp van onze Tuesday Talks kun jij elke week een afspraak inplannen. Onze Talks zijn speciaal ontworpen om jou te helpen bij het maken van een grotere impact. Of het nu gaat om het vergroten van je bereik, het werven van vrijwilligers, of het verzamelen van donaties – wij staan klaar om je te begeleiden. Samen kunnen we de wereld een vriendelijkere plek maken voor iedereen!

Daarnaast hebben we ook een super handige media-kit met allerlei templates.Wil jij jouw netwerk inzetten om GivingTuesday meer zichtbaarheid te geven? Gebruik dan één of meerdere van onze social media templates en tag ons!

Doe mee met GivingTuesday op 28 november en maak samen met ons een positieve verandering in de wereld! Geef terug, help anderen, en laat zien dat zelfs de kleinste daden van vriendelijkheid een groot verschil kunnen maken. Samen kunnen we de wereld een betere plek maken voor ons allemaal.
Vond je dit interessant? Voor meer tips & tricks, volg onze social media kanalen en meld je aan voor onze Nieuwsbrief Tuesday Tales.
8 Stappen voor een succesvolle GivingTuesday-campagne: een checklist!
Waarom jouw non-profit mee moet doen aan GivingTuesday