Over GivingTuesday

GivingTuesday is de wereldwijde actiedag om goed te doen. Het wordt gevierd op de eerste dinsdag na Black Friday en Cyber Monday. Tijd voor goede doelen en maatschappelijke organisaties om zo veel mogelijk mensen bij hun werk te betrekken GivingTuesday markeert het begin van het traditionele geefseizoen. De tijd van Sinterklaas en kerst. Het seizoen om te geven aan mensen en maatschappelijke organisaties die hulp hard nodig hebben.

Met de payoff Wat geef jij? roepen wij iedereen op om mee te doen tijdens #GivingTuesday.

Nederland | #GivingTuesday

Sinds 2019 is de #GivingTuesday beweging ook in Nederland. Meer informatie over de Nederlandse beweging en haar deelnemers is na te lezen op deze website.

Bekijk het jaaroverzicht van 2019.

GivingTuesday heeft de volgende internationale missie:

Gezamenlijk een meer rechtvaardige en vrijgevige wereld te bouwen.

 

Er zijn GEEN kosten verbonden aan het deelnemen aan #GivingTuesday

#GivingTuesday is een gratis en open beweging om het geven aan te moedigen. Al onze bronnen zijn gratis beschikbaar via onze website. Maakt uw organisatie gebruik van online dienstverleners bij het toepassen van #GivingTuesday dan maakt u deze kosten direct bij deze dienstverleners, niet bij de #GivingTuesday beweging.

GivingTuesday is in 2012 vanuit Amerika ontstaan

GivingTuesday is in 2012 bedacht door Henry Timms en het team van het Belfer Center for Innovation & Social Impact, onderdeel van 92nd Street Y samen met de United Nations Foundation. Het Belfer Center is een cultureel centrum in New York dat sinds 1874 mensen bij elkaar brengt rond de waarden van solidariteit en vrijgevigheid. Black Friday en Cyber Monday zijn dagen om massaal te shoppen voor jezelf. Op GivingTuesday doen we iets voor een ander. GivingTuesday brengt mensen, gemeenschappen en organisaties van over de hele wereld bij elkaar voor een gemeenschappelijk doel: inspireren om aan en om elkaar te geven.

Dankzij de inzet van vele partners en sponsoren heeft de beweging inmiddels duizenden organisaties uit de hele wereld gebundeld voor een betere en mooiere wereld. GivingTuesday wordt internationaal ondersteund door o.a. de Gates Foundation en de Rockefeller Foundation. Ieder deelnemend land heeft weer zijn eigen sponsors, supporters en partners.

GivingTuesday is een wereldwijde beweging

Op dit moment zijn er GivingTuesday activiteiten in vrijwel alle landen en continenten ter wereld. In meer dan 60 landen zijn er inmiddels Global Leaders die in hun land aanjagers van de GivingTuesday beweging zijn. GivingTuesday kent geen organisatie (entiteit) maar is een beweging. Een beweging van mensen die zich inzetten voor een mooiere en betere wereld. Met zoveel mogelijk andere mensen. Zonder officiële structuren en reglementen. Dankzij de kracht van social media worden ook heel veel jongere mensen bereikt.

Het Grote Idee van GivingTuesday

GivingTuesday verbindt het potentieel van social media en de vrijgevigheid en solidariteit van mensen van over de hele wereld. Het doel is om daarmee een echt verschil te maken in hun gemeenschappen: in buurt, wijk of dorp, in bedrijf of vereniging, dichtbij of aan de andere kant van de wereld. GivingTuesday is een platform voor mensen om geld en goederen, tijd en talenten te geven voor grote en kleine uitdagingen. GivingTuesday brengt een veelheid van partners bij elkaar: goede doelen en maatschappelijke organisaties, buren en sporters, kleine en grote bedrijven, individuen en families. Partners die elkaar aanmoedigen om goed te doen met kleine en grote daden. Als een beweging verenigt GivingTuesday landen wereldwijd door het delen van de kracht om voor elkaar op te komen en elkaar te versterken.

Zie voor meer informatie:

Initiatiefnemers #GivingtuesdayNL

Jordan van Bergen

Initiatiefnemer

Jordan is directeur van Stichting GeefGratis. De website Geef.nl is een initiatief van deze stichting. Daarnaast is de stichting partner binnen Techsoup.nl.

Send Message

Theo Hesen

Mede-initiatiefnemer

Theo Hesen is o.a. oprichter van het Instituut Goed Nalaten.  Theo brengt mensen en goede doelen bij elkaar als het gaat om erfenissen.

Send Message