foto-content-block

Over #GivingTuesday

#GivingTuesday is de wereldwijde actiedag om goed te doen. We vieren #GivingTuesday op de eerste dinsdag na Black Friday en Cyber Monday. Een tijd voor goede doelen en maatschappelijke organisaties om hun werk en doelen onder de aandacht te brengen bij zoveel mogelijk mensen. #GivingTuesday markeert het begin van een traditionele periode die in het teken staat van geven. Het seizoen om te geven aan mensen en maatschappelijke organisaties die hulp hard nodig hebben.

Wat doe jij?

Met deze drie woorden vragen wij iedereen in Nederland om mee te doen met de #GivingTuesday beweging. Samen komen we in actie voor bijzondere initiatieven en projecten. We bieden jou een waardevol podium voor extra zichtbaarheid. Welke actie verdient het volgens jou om in de spotlight gezet te worden?

#GivingTuesday Nederland

Eind 2018 is de #GivingTuesday beweging naar Nederland gehaald door Jordan van Bergen en Theo Hesen.

Deelnemen aan #GivingTuesday

Deelnemen aan #GivingTuesday helpt om jouw actie tot een succes te maken. #GivingTuesday is een gratis en open beweging die positief licht schijnt op het belang van geven. Wij moedigen iedereen aan om mee te doen. Hoe groot of klein de actie ook is en of je nu met een kleine groep bent of werkzaam bent voor een grotere organisatie. #GivingTuesday helpt jouw actie met het gratis beschikbaar stellen van een toolkit, stappenplan, logo’s, publiciteit, social media uitingen, etc. Maakt jouw organisatie gebruik van externe dienstverleners bij het toepassen van #GivingTuesday, dan maak je deze kosten direct bij deze dienstverleners.

Missie

#GivingTuesday heeft als missie: ‘Gezamenlijk een meer rechtvaardige en vrijgevige wereld te bouwen.’

Oorsprong

#GivingTuesday is in 2012 bedacht door Henry Timms en het team van het Belfer Center for Innovation & Social Impact, onderdeel van 92nd Street Y samen met de United Nations Foundation. Het Belfer Center is een cultureel centrum in New York dat sinds 1874 mensen bij elkaar brengt rond de waarden van solidariteit en vrijgevigheid.

Black Friday en Cyber Monday zijn dagen die volledig draaien om massaal consumeren. Op #GivingTuesday, de dinsdag na deze koopevenementen, doen we iets voor een ander. #GivingTuesday brengt mensen, gemeenschappen en organisaties van over de hele wereld bij elkaar met een gemeenschappelijk doel: inspireren om aan en om elkaar te geven.

Dankzij de inzet van vele partners en sponsoren heeft de beweging inmiddels duizenden organisaties uit de hele wereld gebundeld voor een betere en mooiere wereld. #GivingTuesday wordt internationaal ondersteund door o.a. de Gates Foundation en de Rockefeller Foundation. Ieder deelnemend land heeft eigen sponsors, supporters en partners.

#GivingTuesday is een wereldwijde beweging

Lees meer over de wereldwijde #GivingTuesday beweging:

Meer dan 80 landen kennen Global Leaders die in hun land aanjagers zijn van de #GivingTuesday beweging. #GivingTuesday kent geen organisatie (entiteit), maar is een beweging zonder officiële structuren en reglementen Een beweging van mensen die zich inzetten voor een mooiere en betere wereld. Met de hulp van zoveel mogelijk andere mensen. Naast onze website, vind je ons terug op verschillende social kanalen. Dankzij deze kanalen bereiken we een grote groep mensen van alle leeftijden.

Het Grote Idee van #GivingTuesday

#GivingTuesday verbindt het potentieel van social media en de vrijgevigheid en solidariteit van mensen van over de hele wereld. Met als doel om daarmee een zichtbaar verschil te maken binnen de gemeenschappen: in een buurt, wijk of dorp, in een bedrijf of vereniging, dichtbij of aan de andere kant van de wereld. #GivingTuesday is een platform voor mensen om geld en goederen, tijd en talenten te schenken voor grote en kleine uitdagingen.

Wij brengen een veelheid van partners bij elkaar: goede doelen en maatschappelijke organisaties, buren en sporters, kleine en grote bedrijven, individuen en families. Partners die elkaar aanmoedigen om goed te doen met kleine en grote daden. Als een beweging verenigt #GivingTuesday landen wereldwijd door het delen van de kracht om voor elkaar op te komen en elkaar te versterken.

Initiatiefnemers #GivingTuesday

Jordan van Bergen

Initiatiefnemer

Jordan is directeur van Stichting Donateursbelangen. De website Donateursbelangen.nl is een initiatief van deze stichting. Daarnaast is de stichting partner binnen Techsoup.nl.

Send Message

Theo Hesen

Mede-initiatiefnemer

Theo Hesen is o.a. oprichter van het Instituut Goed Nalaten.  Theo brengt mensen en goede doelen bij elkaar als het gaat om erfenissen.

Send Message