GivingTuesday Blog

5 tips van Techsoup en GivingTuesday NL

Team meeting GivingTuesday Global

Wist je dat je als non-profit vaak veel korting krijgt of zelfs gratis van software gebruik kunt maken? Onze partner Techsoup helpt jou daarbij.

In deze post geven we je een inkijkje in onze favoriete tools (gratis of met korting) waarvan wij denken dat deze voor iedere maatschappelijke organisatie interessant zijn.

1. Stand out

Bij het vinden van vrijwilligers en/of donateurs is het belangrijk dat de eerste indruk goed is en dat je opvalt. Zorg daarom voor een professionele en herkenbare huisstijl. Wij ontwierpen onze huisstijl in Adobe Illustrator. Onze social media posts maken we in Canva, evenals de sjablonen waar jij mee aan de slag kan deze GivingTuesday.

Tip: Canva Pro is gratis voor non-profits en via Techsoup Nederland krijg je als non-profit tot wel 60% korting op jouw Adobe Creative Cloud.

2. Team up

Jouw missie realiseren kun je niet alleen. Zorg wel dat je jouw (vrijwilligers-)team op een goede manier begeleidt en betrekt. 

Wij gebruiken daar o.a. de tools Asana, Slack en Zoom voor. Met Asana organiseren en verdelen we onze taken, onze interne communicatie verloopt via Slack en we ontmoeten elkaar online op Zoom. Wist je dat ons team door het hele land verspreidt zit en dat we ook vaak contact hebben met de 90+ landen die ook aangesloten zijn bij de GivingTuesday beweging? 

Tip: Via Techsoup Nederland krijg je als non-profit 50% korting op een jaarabonnement bij Asana en Zoom. Slack is een gratis tool.

3. Stay in touch

Blijf on top of mind zonder dat het vervelend wordt. Zorg voor een nieuwsbrief die voor de ontvanger leuk is. Ga dus niet voor een opsomming van alles wat jullie hebben gedaan in Q2 maar deel mooie ervaringsverhalen of geef waardevolle tips.

Onze nieuwsbrief (genaamd Tuesday Tales) versturen we vanuit Mailchimp. Hiermee kunnen we AVG-proof met jouw contactgegevens omgaan én mooie dingen maken.

Tip: Je krijgt als non-profit 15% korting op Mailchimp

4. Be proud

Adverteren iets voor grote bedrijven? Zeker niet! Als non-profit zou je juist het podium moeten pakken en met trots van de daken schreeuwen wat jouw organisatie doet. Gelukkig ziet Google dat ook in. Zij bieden speciaal voor non-profits gratis Ads tegoed aan (meer dan je opkrijgt) om te adverteren op Google.

Google Ads voorbeeld GivingTuesday

Benut deze kans want bedrijven betalen hier flink wat centjes voor. Zorg dat je zichtbaar blijft en kom bovenaan te staan in de zoekresultaten.

Tip: Check Techsoup voor Google Grant e-learnings

5. Be open

Als maatschappelijke organisatie is he belangrijk om vrijwilligers en donateurs te laten zien hoe hun steun bijdraagt aan je missie en welke resultaten je hebt behaald.

Met behulp van Tableau visualiseren wij onze gegevens en maken we rapporten die de impact van GivingTuesday laten zien. Ook heel handig voor verantwoording trouwens ;-).

Tip: Via Techsoup kun je meer lezen over de Donatie van Tableau aan non-profits (2 jaar toegang tot 2 producten van Tableau: Tableau Desktop en Tableau Prep Builder)

Vond je dit interessant? Voor meer tips & tricks, volg onze social media kanalen of ga naar Techsoup.nl.

Waarom jouw non-profit mee moet doen aan GivingTuesday
Waarom GivingTuesday?